Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Schelpen isolatie garantie

Op ieder type isolatiemateriaal dat wordt aangekocht wordt er door het bedrijf die het levert een bepaalde garantie aangeboden. Die garantie moet er voor zorgen dat je als klant na afloop van de plaatsing tevreden bent over het eindresultaat en dat ook blijft. Gedurende de volledige garantieperiode die wordt toegekend (doorgaans zo een 10 jaar) blijft het bedrijf dat het heeft geplaatst aansprakelijk voor mogelijke gebreken of problemen. Je moet er alleen rekening mee houden dat de exacte garantie die gegeven wordt afhankelijk is van bedrijf tot bedrijf.

Standaard 10 jaar garantie

De meeste bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van isolatie leveren een theoretische garantie van 10 jaar. Waarom theoretisch? Zeer eenvoudig. De mate waarin garantie kan worden gegeven wordt bij schelpen isolatie zeer aanzienlijk beperkt. De reden daarvoor is niet ver te zoeken. Schelpen mogen dan zeer stevig en duurzaam zijn, dat neemt niet weg dat ze kunnen breken. Op dergelijke voorvallen wordt bijvoorbeeld geen garantie gegeven, simpelweg omdat schelpen nu eenmaal breekbaar zijn. Onder normaal gebruik zijn ze echter voldoende stevig waardoor er niet snel schade aan zal ontstaan. Is dat toch het geval, dan hoeft dat uiteindelijk geen ramp te zijn en zullen de schelpen hun werking alsnog probleemloos blijven behouden.

Wat omvat de garantie precies?

Over het algemeen worden er door gespecialiseerde bedrijven twee verschillende soorten garantie verstrekt. In eerste instantie is er de garantie op het materiaal terwijl er daarnaast ook nog sprake is van garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. Met andere woorden, is het isolatiemateriaal correct aangebracht en is (in dit geval) de kruipruimte in het geheel geïsoleerd of niet? Het wordt aangeraden om beide zaken meteen na plaatsing te controleren. Alleen op die manier kan je er namelijk zeker van zijn dat alles in orde is. Mocht dat niet het geval zijn, breng het bedrijf dat de isolatie heeft geplaatst dan zo snel mogelijk op de hoogte. Zij kunnen dan meteen het nodige doen om het probleem op te lossen.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten