Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isolatie garantieregeling

Bij het isoleren van je woning, raden wij altijd aan om navraag op de garantie te doen. De meeste mensen zijn hier naïef in, waardoor ze een aantal jaren later nadat de woning geïsoleerd is voor verassingen komen te staan.

Bij deze maken we nogmaals van de mogelijkheid gebruik om aan te geven dat ook jij de voorwaarden van de overeenkomst met het isolatiebedrijf goed dient na te kijken. Het overgrote deel van de mensen neemt niet de tijd om de kleine lettertjes te lezen, waardoor hij of zij geen flauw benul heeft wanneer het recht heeft op de garantie wel of niet geldig is. Dat is nou niet bepaalt slim.

Waar heb je recht op?

Wanneer je de woningisolatie laat plaatsen door een professioneel isolatiebedrijf mag je rekenen op een goede garantieregeling. Deze garantie heeft betrekking op verschillende zaken. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop het isolatiemateriaal is aangebracht, de materiaalisolatie zelf en problemen die later optreden, zoals schimmels of vochtproblemen.

Bij de meeste isolatiebedrijven heb je recht op 10 jaar garantie. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het garantietermijn verschillend is voor de aanleg van het isolatiemateriaal als voor het materiaal zelf. Dit zou je eventueel moeten navragen (en de voorwaarden lezen).

Garantieregelingen wanneer je het zelf aangelegd hebt?

Wanneer je de isolatiematerialen zelf hebt aangelegd, heb je vaak alleen garantie op de materialen. Je zou dan even bij het bouwbedrijf moeten navragen hoelang het garantietermijn is. Eigenlijk raden wij altijd aan om de isolatie te laten doen. In eerste instantie ben je misschien wat duurder uit. Maar je weet wel zeker dat het goed gebeurd. En dat is bij woningisolatie belangrijk om optimaal van de voordelen gebruik te kunnen maken.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten