Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Geëxtrudeerde polystyreen (XPS)

Bij woningisolatie zal je een keuze moeten maken voor een isolatiemateriaal. De mogelijkheden zijn groot, omdat ook fabrikanten van isolatiematerialen zien dat steeds meer huishoudens hun huis laten isoleren. In dit artikel gaan we de eigenschappen van geëxtrudeerde polystryreen (XPS) en de voordelen met je bespreken. Het kan behoorlijk lastig zijn om een isolatiemateriaal uit te kiezen. Je hebt er weinig verstand van en daarnaast zijn de mogelijkheden vaak ontzettend groot.

Wat is XPS precies?

Zoals je waarschijnlijk al wel gelezen hebt, is XPS gemaakt van geëxtrudeerde polystyreen. Dit is een kunststof met een isolerende werking, wat betekent dat het in staat is om koude en warme luchtstromen buiten de deur te houden. Op deze manier kun je gebruik maken van de voordelen die woningisolatie te bieden heeft. De kwaliteit van de isolatie is zoals je dat mag verwachten, waardoor de verwarming minder hard hoeft te werken om het huis van een aangename temperatuur te voorzien. Daarnaast is het materiaal waterafstotend, waardoor de kans klein is dat er vochtproblemen optreden. Wel raden wij altijd aan om gebruik te maken van bouwfolie om hier zeker van te zijn.

Hoe wordt het aangebracht?

XPS is in verschillende structuren leverbaar. Zo moet je denken aan hardschuim golfplaten of bijvoorbeeld bolletjes. Deze worden aangebracht volgens de spouwmuur methode, waardoor de XPS isolatiemateriaal gebruikt kan worden als muur-, vloer- en dakisolatie.

Zo kan het zijn dat er gaten in de muur, vloer of het dak geboord worden om zodoende de isolatiekorrels in de tussenruimte te brengen. Bij de isolerende golfplaten werkt het iets anders. Deze worden aan de binnenkant van de woning geplaatst.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten