Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Geld lenen

Er zijn meerdere leningen beschikbaar voor het kopen van isolatie. Het isoleren van je woning is niet alleen goed voor jezelf maar ook voor het milieu en daarom zijn er ook diverse groene leningen beschikbaar.

Waar kun je geld lenen?

Voor de isolatie van je huis kun je bij de banken, kredietverstrekkers en fondsen geld lenen. Je kunt bij je eigen bank een lening aanvragen voor het kopen van isolatie. Dit is wel de duurste optie, omdat bij de banken de rente nogal hoger ligt. Je kunt ook bij een kredietverstrekker een lening aanvragen, maar ook hier ligt de rente hoog. Deze twee opties kun je dan ook beter als laatste opties bewaren voor als de overige opties geen resultaat bieden.

  • Een betere optie is om geld te lenen bij het Nationale Energiebespaarfonds. Je kunt hier tot wel 25.000 euro lenen tegen een aantrekkelijke rente. Je kunt behalve isolatie ook geld lenen voor andere energiebesparende maatregelen. Denk hierbij aan zonnepanelen, dubbel glas of een zuinige hr-ketel.
  • Een nog betere optie is de groene lening; als je kunt aantonen dat je het geld gaat gebruiken voor isolatie krijg je een lage rente. Groene leningen zijn ervoor bedoeld om woningen milieuvriendelijker te maken. Je kunt geld lenen om spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie te kopen. Hoeveel geld je kunt lenen is meestal afhankelijk van waar je woont en in wat voor type woning je woont. Aan de hand van deze gegevens kan er berekent worden hoeveel geld je nodig zult hebben voor de isolatie.

Is het de moeite wel waard?

Het is zeker de moeite waard om een lening af te sluiten voor isolatie van je woning. Je kunt in de meeste gevallen zelfs al een gedeelte van de lening elke maand aflossen met het geld dat je bespaart. Je zult namelijk flink op je energierekening besparen doordat er minder energie nodig is om het huis warm te houden. Vooral in de wintermaanden bespaar je flink op de stookkosten. In de winter besparen mensen tot wel honderden euro’s per maand op stookkosten, al hangt de werkelijke besparing uiteraard af van de situatie van het afzonderlijke geval.

Woning isolatie zelf financieren?

Het isoleren van je woning is een behoorlijke investering. Het is dus van belang om goed te bekijken hoe je dit gaat financieren. Er zijn een aantal dingen die je hierbij kunnen helpen en ook dingen waar je rekening mee moet houden.

Is het verstandig te lenen voor het financieren van isolatie?

Op het eerste gezicht lijkt het beter om je gespaarde geld te gebruiken voor het laten aanbrengen van isolatie. Toch kan een lening best voordeliger uitpakken op de lange duur. Leningen kan je vaak nog belastingaftrek op aanvragen waardoor dit toch goedkoper kan zijn. De rente kan tot 30 jaar worden afgetrokken van de belasting in Box 1. Of dit daadwerkelijk goedkoper uitkomt voor je hangt erg af van je complete situatie zoals de totale kosten van de investering en de benodigde lening.

Leningen voor energiebesparende maatregelen?

Sinds 2014 heeft de Rijksoverheid de zogenaamde Energiebespaarlening ter beschikking gesteld. Met het geld wat je als huiseigenaar hiervan krijgt dien je energiebesparende maatregelen te nemen. Dit is een relatief goede lening die dus absoluut kan opwegen tegen het investeren van je eigen geld. Wederom omdat de rente aftrekbaar is. Naast dit overheidsinitiatief hebben gemeentes en provincies en zelfs energiemaatschappijen vaak ook nog acties waarbij je geld toe kan krijgen als je maatregelen treft wat betreft het besparen van energie. Voordat je dus zelf geld stopt in het verbeteren van je woning is het de moeite waard om goed rond te kijken wat je van de overheidsinstanties kan ontvangen.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten