Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie graafwerkzaamheden

Wanneer je jouw huis wilt laten isoleren, doe je er goed aan vloerisolatie te overwegen. Op deze manier voorkom je dat de koude lucht vanuit de kruipruimte het huis binnen dringt.

Steeds meer mensen gaan voor volledige woonisolatie, waardoor ze er voor kiezen om de vloeren te laten isoleren. Wanneer je zowel de wanden, het dak en de vloeren laat isoleren haal je het maximale uit je woningisolatie. Daarom raden wij aan om het in één keer goed aan te pakken. Ook mede doordat subsidies vaak eenmalig verstrekt worden per woonadres.

Hoe werkt vloerisolatie?

In principe werkt het vrij simpel. Lucht van buitenaf komt niet alleen binnen via de muren, maar ook via de vloeren. Dit betekent dat koude lucht vanuit de kruipruimte gemakkelijk naar binnen kan komen. Dit wil je natuurlijk voorkomen, want hierdoor wordt de woning alles behalve efficiënt verwarmt. Denk bijvoorbeeld aan de verwarming die twee tot drie keer zo hard moet werken om de woning te verwarmen.

Hoe gaat het isolatiebedrijf te werk?

Het bouwbedrijf kijkt allereerst naar de bouwtekeningen van jouw huis. De mogelijkheden wat betreft vloerisolatie zijn afhankelijk van de bouwtekeningen. Zo is het mogelijk om het isolatiemateriaal via de kruipruimte aan te brengen. Dit is een snelle methode die goed uit te voeren is. Op deze manier houd je de kosten laag en zijn de vloeren optimaal geïsoleerd.

Toch gaat het niet altijd zo makkelijk. Niet elke woning beschikt namelijk over een kruipruimte zo groot als het oppervlak van het huis. Wanneer de kruipruimte niet groot genoeg is om alle vloeren te isoleren, zullen er graafwerkzaamheden uitgevoerd moeten worden. We kunnen weinig over deze graafwerkzaamheden zeggen, omdat elke woning verschillend is. Op het moment zijn er graafmethoden die met een kleine ingreep jouw woning van vloerisolatie kunnen voorzien. Vraag een isolatiebedrijf naar de mogelijkheden.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten