Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Natuurlijke isolatiematerialen: Hennep

Het voordeel van hennep is dat het vrij goed voor het milieu is. De hennepplanten worden circa 4 meter hoog in zo een 100 tot 120 dagen, en maakt gebruik van de aarde zonder deze op de plaats waar het groeit uit te putten. Bovendien zet het veel CO2 om in zuurstof, waardoor je al CO2 neutraal bezig bent voordat hennep überhaupt tot bouwmateriaal is omgezet!

Wat zijn de voordelen?

Hennep heeft een sterke vocht regulerende werking. Dit houdt in dat het materiaal relatief veel vocht op kan nemen, en dit langzaam weer afgeeft. Hierdoor is het ook geschikt om in de meer vochtige situaties te worden gebruikt. Merk wel op dat een te lange blootstelling aan een te hoog vochtgehalte ook weer niet goed is voor het materiaal. Verder is een belangrijk voordeel van hennep dat het 100% biologisch kan worden gekweekt en daardoor goed is voor het milieu.

Hoe werkt isoleren met hennepvezels?

De harde stukken van de hennepplant worden vermalen en gebruikt als isolatiemateriaal. Deze vermalen stukken plant worden samen met de vezels uit de plant samengeperst tot platen of rollen. Deze zijn vervolgens door de plaatser van het isolatiemateriaal op maat te zagen.

De vezels en de harde stukken van de schil van de hennepplant worden gebruikt als isolatiemateriaal. Deze worden verwerkt tot rollen of platen die handmatig aan te passen zijn. Van nature is hennep vrij brandbaar omdat het een droog natuurproduct is. Om deze brandbaarheid te reduceren wordt het hennep vaak behandeld met een speciaal brandvertragend middel, waardoor het prima te gebruiken is in de woningbouw. Hennep is te koop voor een bedrag rond de €15 euro per vierkante meter.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten