Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kozijnen van hout isolatiewaarde

Isolatie is steeds belangrijker gezien de energieprijzen hoog zijn. Ook voor onze kozijnen willen we dus een materiaal met goede isolerende eigenschappen. Om dit te bepalen wordt gebruik gemaakt van de U-waarde. Deze waarde geeft de hoeveelheid warmte aan die je verliest per vierkante meter indien er een graad Kelvin verschil zit tussen de binnen- en buitentemperatuur. De waarde moet lager liggen dan 4.2 U.

Doorsnee kozijnen

De isolatiewaarde van houten kozijnen

Hout is altijd al gekend geweest als een goede isolator op gebied van zowel warmte als geluid. Het gebruik van hout voor de constructie van kozijnen is dan ook logisch gezien het de bedoeling is dat deze goed isoleert. De U-waarde van hout bij kozijnen kent een gemiddelde van 2.4. Dit is niet de laagste U-waarde op de markt, maar wel een zeer goede. Bovendien kan hout makkelijk bewerkt worden en behandeld om de isolatiewaarde nog te verbeteren. Zeker bij hardhout worden zeer mooie resultaten behaald. Bij zachthout zal dit iets lager liggen. Belangrijk bij de keuze voor houten kozijnen is het onderhoud van het kozijn. Hout dat niet voldoende onderhouden wordt, kan slijtage vertonen en rottingsverschijnselen. Het gevolg daarvan zijn barsten en spleten die een enorm warmteverlies met zich meebrengen.

 

Offertes van schrijnwerkers ontvangen?

Kies voor een erkende schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende schrijnwerkers