Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Houten paal fundering

Een houten paal fundering is zoals de naam al zegt een fundering waarbij een bouwwerk rust op houten palen. Deze palen moeten minimaal 5 keer zo lang zijn als hun diameter en geven steun omdat zij aan de onderkant doorgaans op een harde ondergrond steunen.

Invloed op isolatie

Wanneer de houten palen al een hele tijd in de grond zitten, kan het om de een of andere reden zo zijn dat de palen hun stevigheid verliezen, gedeeltelijk breken en dus hun steun aan het huis niet meer geven. De reden dat de houten palen niet meer zo stevig zijn, kan bijvoorbeeld zijn dat er houtrot gaande is zodat het hout onder de grond langzaam wordt’weggegeten’. Andere redenen kunnen zijn een verslechterde grondwaterkwaliteit of ondergronds gedierte. Wanneer de palen geen stevigheid meer aan het huis geven, kan het huis plaatselijk wat inzakken waardoor ook de materialen boven de grond liggende gedeeltes van het huis ten opzichte van elkaar beginnen te verschuiven. Het kan dan zijn dat er spleten of scheuren ontstaan in het bouwwerk, oftewel een slechtere isolatie. Doorgaans is dit ook te merken aan slechter sluitende ramen of deuren.

Hoe weet je of de houten paal fundering nog goed is?

Bij twijfel aan de conditie van de houten paal fundering, is het mogelijk een inspectie van de fundering uit te laten voeren. Hierbij worden bepaalde gedeeltes van de fundering vrijgegraven zodat naar de aanwezigheid van schimmels en bacteriën kan worden gekeken, de mate waarin de fundering in het grondwater staat en de algemene conditie van de ondersteuning van het huis.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten