Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isolatiewaarde

Binnen de bouw zijn er verschillende soorten isolatiewaarden die gemeten kunnen worden. Afhankelijk van de waarde wordt een ander deel van de woning gemeten op een specifieke eigenschap. De waarden die het meeste belang hebben, zijn de K-waarde, de R-waarde, de U-waarde en de Lambda-waarde. Voor sommige waarden geldt dat deze zo laag moeten zijn en bij andere waarden geldt weer dat deze zo hoog moeten zijn voor de beste isolatiewaarde. Daardoor kun je dus een hoog rendement op de isolatie behalen en genieten van een warme woning of kantoorruimte.

Isolatiewaarde: K-waarde

De K-waarde meet de globale isolatie van het gehele gebouw. In praktijk wordt nagegaan hoeveel warmteverlies er is via buitenmuren, ramen, vloeren en het dak. Om een goed geïsoleerde woning te hebben, moet de K-waarde zo laag mogelijk liggen.

Isolatiewaarde: R-waarde

De R-waarde meet de isolatiewaarde van het gebruikte materiaal. Hier betreft het dus niet de woning, maar een bepaalde isolatielaag of nog specifieker het materiaal dat gebruikt is. De R-waarde kan je dus per isolatiemateriaal bepalen voorafgaand aan je eigenlijke bouw.

Isolatiewaarde: U-waarde

De U-waarde gaat na hoeveel warmte wordt doorgelaten door een wand of muur. Om dit te meten wordt gekeken naar het temperatuurverschil tussen de beide zijden van de wand. Ook bij de U-waarde geldt dat een lage waarde een betere waarde is. Zie ook c-waarde.

Isolatiewaarde: Lambda-waarde

De Lambda-waarde tenslotte meet hoeveel warmte een materiaal doorlaat. Ook dit kan bepaald worden voor het materiaal in gebruik is genomen.

Een gratis offerte geeft een zicht op de verschillende materialen die gebruikt kunnen worden met hun respectievelijke isolatiewaarde.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten