Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Jaren ’30 woning

Beschik je nog over een jaren ’30 woning of heb je er voor gekozen om een dergelijke charmante woning aan te kopen? In dat geval heb je meer dan waarschijnlijk nog heel wat werk voor de boeg om het huis op een degelijke manier te kunnen isoleren. Het isoleren van een jaren ’30 woning is doorgaans nodig omdat het uit zichzelf ofwel over een zeer povere isolatie beschikt ofwel zelfs helemaal geen isolerende factor heeft. Over het al dan niet isoleren van de vloer bij een jaren ’30 woning doet heel veel foutieve informatie de ronde die wij graag voor jou willen ontkrachten.

Is vloerisolatie bij een jaren ’30 woning nuttig?

Eén van de meest gehoorde misverstanden is dat een jaren ’30 woning doorgaans niet over een kruipruimte zou beschikken. Het tegenovergestelde is echter waar. Nagenoeg alle woningen die in die periode zijn gebouwd beschikken over een kruipruimte die je de mogelijkheid biedt om isolatie aan te brengen. Het is dan ook absoluut niet correct dat je voor het isoleren van de vloer van een jaren ’30 woning altijd genoodzaakt bent om gebruik te maken van vloerisolatie aan de bovenkant. Wat wel correct is, is dat het uitsluitend isoleren van de vloer relatief nutteloos is. Vloerisolatie levert, in het bijzonder bij een jaren ’30 woning, een degelijk rendement wanneer ook de gevel en het dak is geïsoleerd.

Welke vloerisolatie gebruiken?

Voor het isoleren van de vloer van een jaren ’30 woning kan je in principe een keuze maken uit een groot aantal isolatiematerialen. Je kan bijvoorbeeld gebruikmaken van isolatiekussens of isolatieplaten, maar ook PUR schuim kan in het merendeel van de gevallen worden toegepast. Let wel, bij het uitkiezen van het isolatiemateriaal voor je vloer is het belangrijk om voldoende rekening te houden met de isolatiewaarde en daarnaast moet er ook gekeken worden naar de beschikbare ruimte onder de vloer. Tot slot, specifiek voor een jaren ’30 woning geldt dat de vloer niet echt vlak gebouwd kan zijn. Bijgevolg is het gebruik van isolatieplaten niet altijd even interessant te noemen.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten