Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kwaaitaal vloeren

Kwaaitaal vloeren zijn vloeren gemaakt van een bepaald type beton. Deze type vloeren verdienen extra aandacht als het om huisisolatie gaat, want in bepaalde omstandigheden kan de stevigheid van dicht bij de vloer gelegen onderdelen van het huis verslechteren door kwaaitaal vloeren.

Wat is het risico van kwaaitaal vloeren?

Kwaaitaal vloeren zijn gemaakt van een speciaal soort beton waar in het begin bij het mengen nog calciumchloride is toegevoegd om het verhardingsproces te versnellen. Vloeren van dit soort type zijn zelf wel stevig maar kunnen ervoor zorgen dat metalen bouwonderdelen van het huis in combinatie met relatief weinig vocht en zuurstof, snel gaan roesten. Zo kan de ijzeren bewapening van de vloer gaan roesten, waardoor die zijn stevigheid verliest en er betonstukken afbreken. In het minder extreme geval ontstaan er barsten in het beton waardoor de isolatiekwaliteit van het huis dus sterk vermindert.

Hoe weet je of jouw huis een kwaaitaal vloer heeft?

De huizen die gebouwd zijn met kwaaitaal vloeren, zijn over het algemeen tussen 1965 en 1981 gebouwd. Het bouwjaar van je huis is dus een goed indicatie. Gelukkig heeft’slechts’ 25% van de huizen met kwaaitaal vloeren tot nu toe schade ervan ondervonden. Als je zeker wilt weten of jouw woning niet aan het verslechteren is door schade afkomstig van de kwaaitaal vloer, dan is het aan te raden om een professionele inspectie uit te laten voeren.