Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie levensduur

Een investering in vloerisolatie doe je in eerste instantie uiteraard om het rendement op je energiefactuur zo optimaal mogelijk te houden. De gemiddelde terugverdientijd van vloerisolatie bedraagt in alle gevallen maximaal 10 jaar, maar hoelang kan je daarna nog genieten van de isolerende werking die je vloerisolatie met zich meebrengt? In principe is dit sterk afhankelijk van materiaal tot materiaal. Isolatiematerialen zoals bijvoorbeeld glaswol en steenwol gaan doorgaans een leven lang mee. Dit wil zeggen dat je slechts één keer vloerisolatie dient aan te brengen waarna je er je hele leven lang de vruchten van zal kunnen plukken. Dit maakt een investering in vloerisolatie dan ook uitermate duurzaam.

Impact op levensduur van isolatiemateriaal

Hoewel het merendeel van het isolatiemateriaal dat wordt gebruikt als vloerisolatie eenvoudig een heel leven lang mee kan gaan is het niet onmogelijk dat de isolatiewaarde na verloop van tijd lager komt te liggen. Verschillende factoren kunnen hiervan aan de basis liggen. De belangrijkste factor die invloed heeft op de levensduur van isolatiemateriaal is echter ongetwijfeld vocht. Vocht dat opstijgt uit de kruipruimte en zich kan manifesteren op de isolatie kan er voor zorgen dat deze vochtig wordt. Sommige vezels kunnen hierdoor beschadigd raken waardoor er aan isolatiewaarde moet worden ingeboet. Zorgen voor een goede afscherming van je vloerisolatie van vocht alsook een goede ventilatie voorzien in de kruipruimte is dan ook van cruciaal belang.

Garantie op isolatiemateriaal?

Wanneer je vloerisolatie hebt laten plaatsen door een gespecialiseerd bedrijf heb je recht op een bepaalde garantieperiode. Deze garantieperiode bedraagt in de meeste gevallen 10 jaar. Mochten er binnen deze periode problemen optreden met het isolatiemateriaal door bijvoorbeeld een productiefout, dan dient het bedrijf die de vloerisolatie heeft geplaatst dit probleem op te lossen. Let wel, de garantievoorwaarden kunnen sterk afhankelijk zijn van bedrijf tot bedrijf. Deze eerst even grondig bekijken is dan ook nooit een overbodige luxe.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten