Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isolatie merken

Heb je plannen om het huis te laten isoleren? Dan zal je een keuze moeten maken als het om een isolatiemateriaal gaat. Er zijn veel verschillende materialen beschikbaar, waardoor een keuze maken lastig kan zijn.

Sinds het jaar 2000 zijn er gezien de toenemende vraag steeds meer merken isolatiematerialen bijgekomen. Daarom is het onmogelijk om alle merken langs te gaan. De bekende zijn echter Rockwool, Isover en Kingspan. In dit artikel geven we tips met betrekking tot het selecteren van isolatiematerialen.

Waar moet je op letten?

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij het selecteren van isolatiematerialen. Isolatiematerialen zijn in vele verschillende vormen en maten verkrijgbaar. Zo worden golfplaten van piepschuim op een andere manier aangebracht dan bijvoorbeeld steenwol. Bedenk daarom eerst wat er voor jou mogelijk is. Zo heb je bij spouwmuren (met een tussenruimte) meer mogelijkheden dan bij muren die deze tussenruimte niet hebben. Hoe milieubewust ben jij? Een reden dat je voor woningisolatie kiest, kan zijn omdat je een bijdrage wilt leveren aan een beter milieu. Als dit het geval is, zal je selectief moeten zijn in de keuze voor isolatiematerialen. Er zijn namelijk veel materialen waarvan het productieproces alles behalve milieuvriendelijk was. Ook adviseren wij je om te letten op het brandgevaar van de isolatiematerialen. De moderne isolatiematerialen staan er om bekend dat ze vatbaar zijn voor vuur. Uiteindelijk laat je jouw huis natuurlijk niet isoleren om je woning vervolgens minder brandveilig te maken.

Waar kan ik het kopen?

Wanneer je het isoleren door een isolatiebedrijf laat verrichten, leveren zij vaak de spullen aan. Ga je het allemaal zelf doen? Dan kun je de isolatiematerialen op het internet of in de winkel (of bouwmarkt) kopen.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten