Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Natuurlijke isolatiematerialen: Metisse

Metisse wordt gemaakt van oude stukken kleding; om precies te zijn van katoen. Het grote voordeel van katoen is dat het heel sterk geluiddempend is en bovendien goed de warmte vast kan houden. Circa de helft van de ingezamelde kleding blijkt toch niet kwalitatief goed genoeg om naar landen als Afrika te sturen, waarna dit alsnog een nieuwe bestemming krijgt in de vorm van isolatiemateriaal. Het isolatiemateriaal Metisse bestaat voor circa 70% uit katoen, verder zijn er nog enkele materialen in te vinden die het materiaal bij elkaar houden, voor brandwerende eigenschappen zorgt en nog enkele van dergelijke functies benutten.

Hoe werkt isoleren met Metisse?

Metisse wordt dus gemaakt van oude kleding. Deze textielresten worden verwerkt tot stevige platen die eenvoudig te verwerken zijn. Aangezien er geen irriterende stoffen in de platen worden verwerkt, is het materiaal zonder mondkapje te bewerken en is er dus geen kans op irritatie.

Het grote voordeel van Metisse is dat het goed warmte kan opslaan. Hierdoor duurt het tot wel 8 uur alvorens de warmte in het materiaal doordringt. Er zijn eigenlijk drie soorten Metisse te verkrijgen op de markt. Er is Metisse voor thermische isolatie, dit isolatiemateriaal heeft een dichtheid van 18 kg per kubieke meter. Daarnaast is er Metisse voor akoestische isolatie met een hogere dichtheid om zo meer geluid te kunnen dempen; de dichtheid hiervan is 45 kg per kubieke meter. Tenslotte is er nog een combinatievorm van Metisse die een dichtheid van 25 kg per kubieke meter heeft; deze laatste vorm is vooral geschikt voor gecombineerde toepassingen waar zowel akoestische als thermische isolatie gewenst zijn.

Wat kost isoleren met Metisse?

Metisse is als platen aan te schaffen maar is ook op rollen verkrijgbaar. De prijs begint rond €15 euro per vierkante meter. Op een rol is het materiaal stukken voordeliger en begint de prijs al rond €10 euro per vierkante meter.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten