Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

NEN2580 + Energielabel

Sinds enkele jaren zijn energielabels verplicht voor woningen. Echter wat je er mee moet is onduidelijk door een slecht overheidsbeleid. Er zijn verschillende energie label systemen, er is de welbekende met de gradaties van A tot en met G met bijgaande kleuren van groen tot rood. Echter er is ondertussen ook een systeem voor energielabels dat gebruik maakt van sterren. Het doel van de labels was om mensen bewust te maken van hoe energiezuinig de woning is echter in de praktijk gebeurt dit niet.

Wat is het energieprestatiecertificaat?

Het energieprestatiecertificaat geeft met behulp van de labels A tot en met G aan hoe energiezuinig een woning is. Dit zegt dus iets over de isolatie, verwarming, en de warm water installatie. Dit kan allemaal zorgen voor een lagere energierekening, meer wooncomfort, en daarbovenop is dit alles natuurlijk goed voor het milieu. Sinds 2015 is dit certificaat omgezet in de Energie-Index. Deze index geeft met behulp van getallen een exactere weergave van hoe zuinig een woning of pand is. Ook is het sinds deze datum verplicht om het label aan te vragen als je je woning wilt verkopen.

Hoe kom je aan een label voor je woning?

Vooral als verhuurder is het hebben van dit energielabel een goed iets. Hiermee kan je de kosten drukken voor je huurders. Er zijn bedrijven die al deze informatie voor je kunnen opmeten en je zo een getal aan kunnen reiken. Vaak kunnen deze bedrijven je een combinatiedeal aanbieden om je ook een NEN2580 Meetcertificaat te geven. Dit certificaat geeft de precieze verhuurbare oppervlakte van je pand aan. Met al deze informatie kan je een potentiële huurder een zo gedetailleerd mogelijk plaatje voorschotelen.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten