Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie noppenfolie

Als kind hebben we allemaal wel eens met noppenfolie gespeeld. Het was gewoon erg leuk om die kleine bubbeltjes plat te drukken, maar wist je dat het ook een goed isolatiemateriaal vormt? Door de jaren heen hebben heel wat gezinnen verspreid over de wereld er voor gekozen om hun huis deels te isoleren met behulp van noppenfolie. Dit geldt zowel voor het dak als voor de spouwmuur als voor de vloer. Het toepassen van noppenfolie als vloerisolatie is relatief eenvoudig en bovendien ook vrij voordelig, maar levert het ook een degelijk rendement? We vertellen je in dit artikel graag alles wat je moet weten over het toepassen van noppenfolie als vloerisolatie.

Mindere isolatiewaarde

Hoe interessant het gebruik van noppenfolie op het eerste zicht ook lijkt, wanneer we de isolerende factor gaan vergelijken met alternatieve isolatiematerialen op de markt kunnen we niet anders dan vaststellen dat deze doorgaans steeds over een iets betere isolatiewaarde beschikken, in het bijzonder als vloerisolatie. Noppenfolie is als isolatiemateriaal immers vervaardigd om licht door te laten. Dit wil zeggen dat het eerder geschikt is om toe te passen als bijvoorbeeld dakisolatie in plaats van als vloerisolatie. Hoewel noppenfolie dus een goed isolerend materiaal is, is het misschien toch niet helemaal aan te raden om hier je vloer mee te isoleren.

Een goede ventilatie voor de kruipruimte

Wanneer je toch een voorkeur hebt voor noppenfolie als isolatiemateriaal is het belangrijk om deze aan te brengen onder een vloer die beschikt over een kruipruimte die wordt geventileerd. Noppenfolie als isolatiemateriaal aanbrengen in een niet geventileerde kruipruimte kan er namelijk voor zorgen dat vocht zich ophoopt waardoor met name houtrot kan gaan optreden. Bovendien bestaat de kans dan altijd op het kweken van ongedierte in de kruipruimte, iets wat vooral bij problemen met de leidingen de nodige hinder kan veroorzaken.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten