Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Ongedierte

Je zit er natuurlijk niet op te wachten, maar het kan maar zo dat je ongedierte tegen komt als je bezig bent je huis te isoleren. Dit is een vervelend probleem. Kom je ongedierte tegen bij het aanbrengen van isolatie? Dat is vrij snel op te lossen. Kom je grote hoeveelheden ongedierte tegen bij het openen van je muur? Dan is het verstandig deze eerst te laten verwijderen door de ongediertebestrijding. Pas dan kan je gaan kijken naar een manier om ongedierte in de toekomst te voorkomen.

Welke materialen kun je gebruiken?

Nu het ongedierte verwijderd is kan je na gaan denken over de plaatsing van (nieuwe) isolatie die isoleert en bovendien ongedierte weert. Isolatiemateriaal is vaak vrij makkelijk eetbaar voor kleine knaagdieren. Veel fabrikanten letten hier al op bij het maken van het materiaal. Minerale wol is een goede optie, maar ook isolatiemateriaal dat is behandeld met boorzout weert ongedierte. Het boorzout houdt de dieren op afstand en maakt het materiaal bovendien ook nog waterafstotend. De bekende isolatiewol is in verhouding vrij dun en zal dus een makkelijk doelwit zijn voor knaagdieren. Goed samengeperst materiaal is minder aantrekkelijk voor deze beestjes en zullen ze dus sneller van af blijven.

Hoe voorkom je ongedierte?

Het allerbelangrijkste is dat je de toegang tot het isolatiemateriaal belemmert. Controleer alle hoekjes en overgangen met name. Dit is waar snel een klein kiertje kan ontstaan waar het ongedierte zich kan nestelen. Sommige soorten hebben namelijk al genoeg aan een kier van één centimeter.

In feite komt het er dus op neer dat je het isolatiemateriaal zorgvuldig moet plaatsen om ongedierte in de toekomst uit je wanden te houden en zo je isolatie in goede conditie te houden. Wees niet te haastig met plaatsen en wees er zeker van dat al aanwezig ongedierte eerst verwijderd is.

Ga ook naar: www.verdelger.nl

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten