Schelpen isolatie problemen
Zowel tijdens als na het plaatsen van schelpen isolatie kunnen er bepaalde problemen de kop opsteken. In eerste instantie wordt het aangeraden om voor jezelf op voorhand uit te maken of je er voor kiest om de schelpen isolatie zelf te plaatsen of te laten plaatsen. In het laatste geval zal je er bij een onbegaanbare kruipruimte (één die over een hoogte van minder dan 50 centimeter beschikt) rekening mee moeten houden dat de isolatie uitsluitend kan worden aangebracht met een speciale pomp. Anders kunnen de schelpen immers nooit het uiteinde van de kruipruimte bereiken. Dat is echter nog niet alles, want ook in tal van andere situaties kunnen er problemen ontstaan.
1. Problemen bij het plaatsen van schelpen isolatie
Vooraleer schelpen isolatie aan te brengen in de kruipruimte van je huis is het uitermate belangrijk om rekening te houden met het feit of er al dan niet water in de kruipruimte staat. Is dat het geval, dan is het altijd interessant om af te meten wat de vrije ruimte is. Je moet er namelijk rekening mee houden dat schelpen isolatie doorgaans over een laag van zo een 30 centimeter beschikt. Deze laag moet boven het water te vinden zijn waar het een soort natuurlijke barrière zal vormen tussen het water en de topvloer. Staat je kruipruimte in haar geheel onder water en heb je geen speling meer van 30 centimeter, dan is het interessant om bijvoorbeeld voor isolatieparels te kiezen.
2. Blijvende problemen met vocht in huis?
Heb je na het aanbrengen van de schelpen isolatie nog steeds last van vocht in de woning? Dit probleem kan op twee verschillende manieren worden veroorzaakt. Of de kruipruimte is niet afdoende geïsoleerd, met andere woorden er zijn plaatsen waar de schelpen isolatie niet is geraakt, of het vocht komt via een andere weg het huis binnen. In dit geval is het aangeraden om een gespecialiseerd bedrijf te vragen om de oorsprong van het vocht vast te stellen.