Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakisolatie rendement

Er wordt tegenwoordig aangeraden om je woning zo optimaal mogelijk te isoleren. Over het algemeen kunnen we gerust stellen dat het plaatsen van isolatie een interessant rendement met zich meebrengt. We leven in een tijd waarin de energieprijs torenhoog is en mensen te maken krijgen met een energierekening die ze maar moeilijk kunnen betalen. Het aanbrengen van isolatie is van cruciaal belang om de hoogte van je factuur te beperken, maar welk rendement brengt dakisolatie nu precies met zich mee?

Gemiddeld rendement dakisolatie

Wanneer we uitgaan van een standaard woning met een 74 m2 dak kan er een besparing gerealiseerd worden van gemiddeld 8,5 m3 per m2 per jaar. Dit wil zeggen dat er doorgaans een gemiddeld rendement wordt geboekt van iets meer dan €400 euro per jaar. Gezien het feit dat een 74 m2 dak isoleren gemiddeld tussen de €1500 en €2100 euro kost bedraagt de terugverdientijd bij dakisolatie amper 3 tot maximaal 5 jaar. Na afloop van deze termijn kan je uiteraard nog jarenlang verder blijven genieten van de besparing op je energiefactuur. Dit alles zorgt er voor dat mensen die er voor kiezen om te investeren in dakisolatie kunnen rekenen op een bijzonder aantrekkelijk rendement.

Hoe een optimaal rendement verkrijgen?

Wil je echt kunnen rekenen op een zo optimaal mogelijk rendement van je dakisolatie? In dat geval is het belangrijk om eveneens te kijken in de richting van de andere onderdelen van je woning. Het plaatsen van dakisolatie mag dan veruit het belangrijkst zijn, dat neemt niet weg dat bijvoorbeeld ook de gevel isoleren net als de vloer een behoorlijke hoeveelheid warmteverlies kan voorkomen. Wil je met andere woorden echt kunnen genieten van een optimaal rendement van je dakisolatie? Dan is het beslist de moeite waard om ook de andere delen van je woning van gepaste isolatie te voorzien.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers