Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Schelpen isolatie rendement

Wanneer je van plan bent om je kruipruimte te isoleren spreekt het voor zich dat je eerst naar verschillende soorten isolatiematerialen zal willen kijken. Schelpen isolatie wordt vandaag de dag steeds vaker gebruikt en wel om verschillende redenen. In eerste instantie is het immers een natuurlijk isolatiemateriaal, daarnaast is het vrij voordelig aan te kopen en tot slot mist het haar doel niet. Wie op zoek is naar echt efficiënte isolatie voor in de kruipruimte zal ongetwijfeld tevreden zijn met het rendement die schelpen met zich meebrengen.

Twee keer besparen op warmteverlies

Wat veel mensen niet weten is dat schelpen isolatie je eigenlijk op twee verschillende manieren helpt om warmte te besparen. In eerste instantie vormt het uiteraard een natuurlijk isolatiemateriaal waardoor warmte die via de vloer een weg naar buiten zoekt tegen wordt gehouden. Dat is echter niet alles. De belangrijkste functie van schelpen isolatie bestaat er namelijk in om vocht te absorberen en er ook voor zorgt dat warmteverlies kan worden voorkomen. Vocht neemt immers warmte op uit de topvloer waardoor een zuigende werking ontstaat. Dit lijkt op het eerste zicht vrij onschuldig, maar zorgt wel jaar na jaar voor een te hoge energiefactuur.

10% minimum rendement

Het rendement dat je kan verkrijgen door het plaatsen van schelpen isolatie in de kruipruimte is een beetje afhankelijk van de mate waarin je huis verder is geïsoleerd. Het heeft dan ook vrij weinig zin om een slecht geïsoleerd huis te voorzien van schelpen isolatie in de kruipruimte. Uiteraard zal je op die manier een kleine besparing kunnen realiseren, maar de warmte die via de kruipruimte terug naar boven wordt gestuwd gaat dan misschien wel verloren via de gevel of via het dak van je huis. In een goed geïsoleerde woning kan je door het toepassen van schelpen isolatie in de kruipruimte standaard echter rekenen op een rendement van zo een 10%. Dit lijkt op het eerste zicht misschien niet veel, maar toch zal je dit voelen bij de eindafrekening van je energieverbruik.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten