Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spouwmuurisolatie rendement

Een investering in spouwmuurisolatie doe je in eerste instantie om het warmteverlies in je woning te beperken. Omdat er bij het aanbrengen van spouwmuurisolatie uiteraard bepaalde kosten komen kijken is het van groot belang om op voorhand een inschatting te kunnen maken van het rendement waar je op kan rekenen. Dat rendement wordt uiteraard mee bepaald door de mate waarin de andere onderdelen van je woning zijn geïsoleerd, maar spouwmuurisolatie beschikt ook op zich over een prima isolerende factor.

Rendement spouwmuurisolatie tussenwoning

Laat ons in eerste instantie even gaan kijken naar het rendement dat door middel van spouwmuurisolatie kan verkregen worden bij een tussenwoning. In dit geval is het namelijk zo dat de gemiddelde gasreductie lager uitvalt dan wanneer het gaat om een vrijstaande woning. Bij een tussenwoning met een oppervlakte van 46 vierkante meter wordt een besparing op gas gerealiseerd van 356 kubieke meter. In de praktijk is dit goed voor een besparing van zo een €238 euro per jaar op een bedrag van €900 euro. Dit betekent een rendement op jaarbasis van zomaar even 25% waardoor de terugverdientijd tussen de 3 en 4 jaar komt te liggen.

Rendement spouwmuurisolatie vrijstaande woning

Wanneer je er voor kiest om spouwmuurisolatie niet te plaatsen in een tussenwoning, maar wel in een vrijstaande woning wordt dat een compleet ander verhaal. Voor een huis met een oppervlakte van 100 vierkante meter kan een gemiddelde gasreductie gerealiseerd worden van 795 kubieke meter. Het bedrag dat je hiervoor nodig hebt ligt op €2150 euro. De gemiddelde jaarlijkse besparing bedraagt €517 euro op jaarbasis waardoor het rendement iets hoger uitkomt, namelijk op 30%. De terugverdientijd bedraagt in dit geval steevast 4 jaar. Door ook de rest van je woning goed te isoleren zorg je er voor dat het rendement van spouwmuurisolatie steeds zo optimaal mogelijk wordt gehouden.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten