Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Schelpen isolatie

Hoewel schelpen misschien niet de meest voor de hand liggende keuze zijn op gebied van isolatiemateriaal, hebben ze uitstekende isolerende kenmerken. Vooral op gebied van vochtregulatie zijn schelpen een absolute aanrader. Schelpen zijn geen nieuw isolatiemateriaal. Ze worden al zeer lange tijd gebruikt en in oude huizen is er vaak nog schelpenisolatie te vinden. Vooral vochtige kruipruimtes of kelders zijn gediend met deze isolatie gezien ze vaak last hebben van opkomend vocht. Naast vochtregulatie zijn schelpen ook uitstekende isolators op gebied van warmte. Warmteverlies wordt zeer efficiënt tegengegaan en in de winter kan dit tot aanzienlijke besparingen leiden op gebied van verwarmingskosten.

Wat is schelpenisolatie?

Schelpen beschikken van nature over een sterk isolerende werking. Het is dan ook niet zo vreemd dat steeds meer mensen er voor kiezen om van dit type isolatiemateriaal in huis gebruik te maken. Schelpen isolatie wordt vaak aangebracht in een niet geïsoleerde kruipruimte. Door het toepassen van schelpen isolatie sla je eigenlijk twee vliegen in één klap. Hoewel het in eerste instantie namelijk is bedoeld om aanwezig vocht te temperen zorgt het er ook nog eens voor dat het warmteverlies sterk wordt beperkt. Ben je eveneens geïnteresseerd om schelpen isolatie te gebruiken in je kruipruimte? Wij zetten de belangrijkste kenmerken van dit type isolatie alvast graag even voor jou op een rijtje.

Creatie van stilstaande lucht

In eerste instantie zorgt schelpen isolatie die in een kruipruimte wordt aangebracht er voor dat er stilstaande lucht wordt gecreëerd. Die stilstaande lucht zorgt er voor dat warmteverlies zonder probleem kan worden tegengegaan. Hierdoor dienen opvallend minder stookkosten te worden gemaakt wat uiteraard de hoogte van je energiefactuur alleen maar ten goede zal komen. De creatie van stilstaande lucht verloopt daarenboven uitermate efficiënt waardoor het rendement van schelpen isolatie in de kruipruimte haar doel niet mist. Je moet er alleen rekening mee houden dat het toepassen van schelpen isolatie in een kruipruimte die onder water staat niet mogelijk is. De schelpen kunnen dan immers onder water komen te liggen waardoor het hun werk niet meer ten volle kunnen uitvoeren.

Perfecte oplossing tegen vocht

Bijzonder veel mensen hebben in hun kruipruimte te maken met vocht. Dat is vervelend, want niet alleen zorgt vocht er voor dat er heel veel warmte wordt onttrokken aan de vloer, daarnaast kan het ook voor schimmels en een ongezond binnenklimaat zorgen. Wanneer je kruipruimte in huis niet is geïsoleerd kan je er het beste voor kiezen om gebruik te maken van schelpen isolatie. De schelpen zorgen er namelijk voor dat het vocht wordt aangetrokken waardoor er vochtregularisatie plaatsvindt. Vochtproblemen worden op deze manier snel en relatief voordelig aangepakt waardoor het leefklimaat in huis meteen een stuk gezonder wordt.

Het plaatsen van schelpenisolatie

Meestal worden schelpen rechtstreeks vanuit de vrachtwagen geplaatst in de ruimte waar ze thuishoren. Dit gebeurt zo omdat schelpenisolatie uit een massa kleine deeltjes bestaat en het is dus niet iets wat eenvoudig gedragen kan worden zoals bij een isolatieplaat of deken. Er dient vooraf een ruimte klaargemaakt te worden die afgesloten is. Dit gebeurt via een slang die rechtstreeks vanuit de vrachtwagen vertrekt. De volledige isolatie kan zo in een paar uur geplaatst worden. Het kan dat de schelpen op dat ogenblik nog vochtig zijn, maar na een paar uur zijn ze droog en klaar om optimale isolatie te verzekeren. Hier kan je alvast een gratis offerte opvragen.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten