Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spouwmuurisolatie EPS

Wanneer je een oudere woning hebt gekocht is de kans groot dat deze beschikt over een zogenaamde spouw. Deze ruimte bevindt zich tussen de binnenmuur en de buitengevel. Wanneer deze niet bij de bouw is geïsoleerd bestaan er verschillende mogelijkheden om zogenaamde na-isolatie toe te passen. Het na-isoleren van een spouwmuur kan op tal van verschillende manieren gebeuren, bijvoorbeeld door gebruik te maken van zogenaamde EPS parels. EPS isolatie kan zeer eenvoudig in bestaande spouwmuren worden gespoten waarna een daling van het warmteverlies van 20% kan worden gerealiseerd.

Wat is EPS spouwmuurisolatie precies?

EPS parels worden gemaakt uit korrels van expandeerbaar polystyreen. Dit materiaal bestaat hoofdzakelijk uit een combinatie van waterstof en koolstof. Dit isolatiemateriaal heeft als interessant voordeel dat het niet alleen erg milieuvriendelijk is, bovendien is het ook niet schadelijk voor de gezondheid van de mens. De precieze massa van polystyreen ligt in ieder geval slechts op 2%. De resterende 98% is eigenlijk niets meer of minder dan gewoon stilstaande lucht. EPS spouwmuurisolatie beschikt verder over een zeer lange levensduur. Onderzoek heeft aangetoond dat de isolatiewaarde van EPS zelfs na een periode van 40 jaar nog steeds even optimaal is.

Prijs van EPS spouwmuurisolatie

Wanneer je er voor wenst te kiezen om gebruik te maken van EPS korrels als isolerend materiaal voor in de spouwmuur, dan kan je rekenen op een prijskaartje dat is gelegen tussen de €20 en €25 euro per vierkante meter. Verschillende factoren oefenen een belangrijke invloed uit op het totale kostenplaatje. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de dikte van de spouw. Hoe dikker deze is, des te meer isolatiemateriaal er nodig is waardoor de prijs hoger komt te liggen. Hoe dan ook, indien je op zoek bent naar een betaalbare manier om je spouwmuur te isoleren kan het beslist aan te raden zijn om daarvoor gebruik te maken van EPS spouwmuurisolatie.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten