Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spouwmuurisolatie terugverdientijd

Hoewel er heel veel verschillende interessante voordelen verbonden zijn aan het plaatsen van spouwmuurisolatie zal je dit type isolatie uiteraard vooral toepassen om het warmteverlies in huis te beperken. Voordat iemand gaat investeren in spouwmuurisolatie zal hij of zij dan ook logischerwijs een goed beeld willen hebben van de gemiddelde terugverdientijd. Hoewel deze in het merendeel van de gevallen min of meer gelijk is zijn er toch verschillen waar te nemen. Het rendement dat wordt geboekt met spouwmuurisolatie is namelijk niet alleen afhankelijk van het type woning waarover je beschikt, maar ook van het globale isolerende karakter van dat huis. Alleen maar de spouw isoleren is uiteraard niet voldoende om warmteverlies tegen te gaan.

Gemiddelde terugverdientijd van 4 jaar

Met een rendement van tussen de 25% en 30% beschikt een gemiddelde investering in spouwmuurisolatie over een terugverdientijd van maximaal 4 jaar. In bepaalde gevallen kan deze terugverdientijd zelfs worden beperkt tot 3 jaar. Vooral bij een tussenwoning is dat het geval. Je dient er bovendien ook altijd bij stil te blijven staan dat de terugverdientijd afhankelijk is van de soort isolatie. Het rendement van spouwmuurisolatie zal bij een huis met een niet-geïsoleerd dak bijvoorbeeld aanzienlijk lager uitvallen.

Blijvend rendement, ook na 4 jaar

Het mooie aan isolatie is dat je er doorgaans een leven lang de voordelen van zal blijven ondervinden. Veel mensen staan hier niet bij stil, maar buiten de terugverdientijd zal je nog steeds ieder jaar opnieuw een behoorlijk rendement kunnen boeken. Dit rendement zal er voor zorgen dat een structurele besparing op je energiefactuur kan worden gerealiseerd en dat niet voor één, twee of vier jaar, maar wel voor zolang als je gebruik maakt van het huis. Uiteraard is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de gemiddelde terugverdientijd van je investering, maar je uitsluitend daar op focussen zou zonde zijn.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten