Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isolatie tussenmuur

Met een tussenmuur kunnen diverse muren bedoeld worden. Meestal gaat het om de muur van een rijtjeshuis die twee woningen van elkaar scheidt. Het is dan de muur tussen jouw woning en die van de buren. Ook kan een tussenmuur wijzen op elke muur in huis die ergens scheiding in aanbrengt (dus elke muur behalve de buitenmuur). Denk hierbij bijvoorbeeld aan de muur tussen twee slaapkamers.

Waarom zou je de tussenmuur isoleren?

Er kunnen tal van redenen zijn waarom je een tussenmuur wilt isoleren, maar eigenlijk vallen al die redenen terug te voeren op de twee hoofddoelen voor isolatie: warmte of geluid. Isoleren omwille van de warmte is vaak niet echt nodig bij tussenmuren omdat het temperatuurverschil tussen de twee ruimtes klein is. Er is daardoor geen echte afgifte van warmte aan de andere ruimte. Wel kan het zijn dat de buren heel warm of juist helemaal niet stoken en daardoor jouw woning onbedoeld ook te warm wordt of juist sterk afkoelt doordat de warmte naar de buren vertrekt. De meest gehoorde reden voor het isoleren van een tussenmuur is omwille van het geluid.

Waarom isoleren tegen geluid?

Zeker als je wat lawaaiige buren hebt, is het heerlijk als je geluidswerende isolatie aanbrengt. Op die manier heb je zelf geen last meer van de buren en de buren bovendien niet van jou. Ook kun je de tussenmuren tussen bepaalde kamers isoleren om zo geluidsoverlast binnen de woning te beperken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een speel- of muziekkamer waar vaak veel geluid wordt geproduceerd.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten