Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kruipruimte isolatie veelgestelde vragen

Iedereen is het er tegenwoordig wel over eens dat het goed isoleren van een woning een uitermate belangrijke meerwaarde creëert. Het moet echter gezegd worden dat traditionele isolatie in de vorm van bijvoorbeeld isolatie voor in het dak of in de gevel veel bekender is dan kruipruimte isolatie. Omwille van deze reden en omdat mensen vaak reeds gewone vloerisolatie hebben aangebracht wordt er doorgaans toch nog vaak getwijfeld om de kruipruimte al dan niet te isoleren. Wij zetten graag even enkele veel gestelde vragen omtrent dit gegeven voor jou op een rijtje:

  • Is kruipruimte isolatie duur?

Het isoleren van de kruipruimte in huis gaat steeds gepaard met een relatief beperkte investering. Je moet er alleen rekening mee houden dat bijvoorbeeld het gebruik van een pomp het kostenplaatje kan verhogen. Ook het type isolatiemateriaal zal tot slot zijn invloed hebben op het totale bedrag dat je moet betalen.

  • Kruipruimte isolatie combineren met vloerisolatie?

In het merendeel van de gevallen gaan mensen die hun vloer hebben geïsoleerd er van uit dat ze de aanwezige kruipruimte niet meer hoeven te isoleren. Dat is niet altijd het geval. In eerste instantie zorgt kruipruimte isolatie er namelijk voor dat vocht niet kan doordringen tot in de woning. Bij gewone vloerisolatie kan het vocht zich met andere woorden wel nog opstapelen onder de topvloer. Ook wanneer er gebruik wordt gemaakt van vloerverwarming biedt het isoleren van de kruipruimte, zelfs bij reeds toegepaste vloerisolatie beslist een interessante meerwaarde.

  • Welke type isolatiemateriaal gebruiken?

Er zijn vandaag de dag op de markt verschillende soorten isolatiemateriaal terug te vinden waarvan een groot deel zich perfect leent om toe te passen in een kruipruimte. Het type isolatiemateriaal waar je uiteindelijk gebruik van zal maken is echter afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij niet alleen aan de beschikbare ruimte onder de vloer, maar ook aan een mogelijke persoonlijke voorkeur. Bij begaanbare kruipruimtes wordt vaak geopteerd voor isolatiematrassen, maar in andere gevallen vormen isolatiechips of parels een interessanter alternatief.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten