Spouwmuurisolatie veelgestelde vragen

Iedere dag opnieuw worden we met de neus op de feiten gedrukt hoe belangrijk het is om ons huis grondig te isoleren. Dat geldt niet alleen voor dak- of vloerisolatie, maar ook voor bijvoorbeeld spouwmuurisolatie. Mensen die er aan denken om hun spouwmuur te isoleren stellen zichzelf doorgaans een aantal vragen waar ze niet meteen een antwoord op kunnen vinden. Denk jij er ook aan om je spouwmuur van een grondige isolatie te voorzien, maar heb je nog te kampen met een aantal vragen waar je graag een antwoord op wenst? Wij zetten de meest gestelde vragen en de antwoorden graag voor je hieronder.

Muur metselen

  • Binnen welke termijn is mijn investering terugverdiend?
De periode waarin je investering in spouwmuurisolatie is terugverdiend is afhankelijk van het type woning waarover je beschikt. Globaal gezien ligt de terugverdientijd echter altijd tussen de 3 en maximaal 4 jaar.
  • Welk materiaal is het interessantst?
Je spouwmuur isoleren kan zowel door middel van glaswol of steenwol als met PUR schuim en isolerende parels. Al deze verschillende materialen beschikken over hun eigen voor- en nadelen. Goed de diverse eigenschappen vergelijken is dan ook zeer belangrijk voordat je op dit vlak een uiteindelijke keuze gaat maken.
  • Wat is een onderzoek met een endoscoop?
Vooraleer er isolatie in de spouwmuur wordt aangebracht wordt het aangeraden om een zogenaamd endoscopisch onderzoek uit te laten voeren. Dit onderzoek moet aan het licht brengen of er geen vervuiling in de spouw aanwezig is. Is dat het geval, dan moet deze eerst worden verwijderd voordat er daadwerkelijk geïsoleerd kan worden.
  • Wat is een cementbaard?
Een cementbaard is een obstakel in de spouwmuur die wordt veroorzaakt door slordig metselwerk tijdens het bouwen. Op deze manier kan een verbinding ontstaan tussen het binnen- en buitenspouwblad waardoor na het isoleren vochtproblemen kunnen ontstaan. Om dat te voorkomen is het verwijderen (indien mogelijk) van de cementbaarden dan ook aan te raden.

Wat kost jouw woning isoleren?

Benader meerdere isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor jouw klus.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van isolatiebedrijven