Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie blokhut

Wanneer je over een blokhut beschikt is het in eerste instantie belangrijk om voor jezelf uit te maken wat de precieze functie van deze blokhut nu echt zal zijn. Zal je er bijvoorbeeld voor kiezen om een extra woonruimte te creëren in de blokhut, wordt deze gebruikt als hobbyruimte en ga zo maar door. Het toepassen van welke vorm van isolatie dan ook, waaronder ook vloerisolatie is uitsluitend interessant wanneer er een verwarmingsbron in de blokhut wordt geplaatst. Wordt het uitsluitend gebruikt om bijvoorbeeld de fietsen of het materiaal voor in de tuin in te plaatsen, dan is het isoleren van de vloer niet noodzakelijk.

Vloerisolatie in blokhut plaatsen of niet?

Zodra je er voor kiest om een verwarmingsbron in je blokhut te plaatsen is het aan te raden om deze zo optimaal mogelijk te isoleren. Dat geldt niet alleen voor het dak en de wanden van de blokhut, maar ook voor de vloer. Je kan er in deze situatie op tal van verschillende manieren voor kiezen om vloerisolatie aan te brengen. Het plaatsen van een blokhut op een betonnen vloer met daaronder EPS platen van 5 tot 10 centimeter is bijvoorbeeld een zeer populaire vorm van isoleren. In dit geval wordt het wel aangeraden om steeds een vochtwerende folie te voorzien.

Betonnen fundatie met houten vloer

Heb je het niet zo begrepen op bovenstaande werkwijze? Gelukkig kan het ook anders! Je kan er namelijk ook voor kiezen om voor de fundatie van de blokhut gebruik te maken van beton in combinatie met een houten vloer. In deze situatie is het belangrijk om ter ondersteuning van de houten onderbalken hier en daar betontegels aan te brengen op het onderliggende zandbed. Ook hierbij dient er tevens gebruik te worden gemaakt van een vochtwerende folie. Op de folie worden de houten liggers geplaatst met er tussenin isolatie. Om het geheel af te werken worden de houten vloerplaten aangebracht.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten