Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie zolder

Wanneer je over een zolder beschikt zal je er voor willen kiezen om deze te voorzien van een goede isolatie. Steeds meer mensen kiezen er op dit vlak voor om niet het dak van de zolder te isoleren, maar wel de vloer. Het isoleren van de vloer is namelijk niet alleen eenvoudiger en vaak ook voordeliger, bovendien kan je ook voor het aanbrengen van dit type isolatie rekenen op interessante subsidies die zomaar kunnen oplopen tot maar liefst 50% van het bedrag dat je zelf hebt moeten investeren.

Zoldervloer isolatie

Hoe een zoldervloer isoleren?

Er bestaan tal van verschillende manieren om de vloer van je zolder te isoleren. Je kan voor het plaatsen van vloerisolatie in dit geval dan ook gebruikmaken van:

  • Glaswol of rotswol
  • Isolatieplaten
  • Gespoten glaswol
  • PUR spuitisolatie

Welke van deze verschillende isolatiematerialen je uiteindelijk zal gebruiken is grotendeels afhankelijk van je persoonlijke voorkeur evenals van het kostenplaatje dat er aan verbonden is. In principe beschikken al deze isolatiematerialen stuk voor stuk over een meer dan degelijke isolatiewaarde, maar het is ook belangrijk om stil te blijven staan bij met name de structuur van de vloer van je zolder. Vertoont deze geen oneffenheden, dan is gebruikmaken van isolatieplaten bijvoorbeeld zeer interessant. Zijn de oneffenheden er wel, dan is het gebruik van PUR spuitisolatie misschien meer aangewezen.

Aanbrengen van een dampscherm bij onverwarmde zolder

Wanneer je zolder in huis geen verwarmde ruimte is zal je er voor willen kiezen om langs de warme zijde van de zoldervloer een dampscherm te plaatsen. Dit dampscherm is in principe een luchtdicht scherm dat er voor moet zorgen dat er geen condens kan optreden in de isolatie tussen de warme en koude lucht. Wanneer je geen dampscherm plaatst kan dit er voor zorgen dat de vochtige lucht zich zal opstapelen wat de isolatiewaarde van het materiaal kan doen afnemen.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten