Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vochtproblemen

In ieder huishouden komen wel vochtproblemen voor. Vochtproblemen is een groot begrip. Hieronder vallen bijvoorbeeld vochtige muren, schimmel in de badkamer of plassen in de kruipruimte. Gelukkig is er voor ieder vochtprobleem een oplossing. Deze oplossing is vaak simpeler dan je denkt.

Hoe ontstaat een vochtprobleem?

Een vochtprobleem kan ontstaan door heel veel verschillende dingen. De 4 bekendste oorzaken zijn optrekkend vocht, koudebruggen, condensatie en lekkage. Optrekkend vocht ontstaat door de vocht optrekkende werking van metselwerk. Als er een hoge waterstand in de kruipruimte is kan het vocht uit de kruipruimte langs het metselwerk omhoog komen. Koudebruggen ontstaan als warme lucht in aanraking met een koude oppervlakte komt. Het vocht dat in die warme lucht zit veranderd door de kou in water druppeltjes. Deze water druppeltjes kunnen zorgen voor je vochtprobleem.

Condensatie is het veranderen van waterdamp naar waterdruppels. Dit gebeurd van natura heel veel in je huis, bijvoorbeeld als je water aan het koken bent dat er als het gekookt heeft waterdruppels op de waterkoker zitten.

Lekkage is vaak de oorzaak van vochtproblemen. Lekkage betekend dat er een gaatje zit in een leiding of douchecabine waardoor er water uit de leiding kan stromen langs de muur.

Lees verder op Vocht-Info.nl over de oorzaken van vochtproblemen.

Hoe kun je van je vochtproblemen afkomen?

Een van de grootste oorzaken van een vochtprobleem is slechte ventilatie. Om dit te voorkomen dient je huis goed geventileerd te zijn. Dit kan door bijvoorbeeld een raam open te zetten zodat het waterdamp uit de kamer kan.

Als je last heb van lekkage moet je zorgen dat die zo snel mogelijk opgelost wordt. Hierbij is het noodzakelijk om een professional erbij halen. Hierdoor weet je zeker dat alles goed geregeld wordt en dat je het gewenste resultaat krijgt wat lang goed blijft.

 

Offertes van vochtexperts ontvangen?

Kies voor een erkende vochtspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten