Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Warmtecapaciteit

De warmtecapaciteit van een materiaal is de hoeveelheid warmte die door een materiaal heen kan gaan wanneer de omgevingstemperatuur toeneemt met één graad Celsius. Binnen de bouw is dit een belangrijk gegeven omdat de warmtecapaciteit van een materiaal enerzijds bepalend is voor de isolatie en anderzijds voor het wooncomfort. De warmtecapaciteit binnen een woning wordt bepaald door na te gaan waar de warmte doorgelaten wordt door het geheel van materialen die gebruikt zijn. Hierbij wordt dus niet één specifieke laag gemeten maar de samenstelling van alle lagen die gezamenlijk een muur, vloer of dak vormen. Afhankelijk van de gebruikte isolatie en structuur van het huis kunnen dit heel wat verschillende lagen zijn.

Warmtecapaciteit meten

De warmtecapaciteit van een woning meten is niet zo eenvoudig als het mag lijken. Doordat een woning zich in de buitenlucht bevindt, zijn de temperaturen eromheen wisselend. Dit maakt dat er een constante dynamiek zit in de temperaturen waardoor niet zo snel vastgelegd is wanneer het exact één graad gestegen is. Aan de hand van gespecialiseerde apparatuur kan de warmtecapaciteit echter wel nauwkeurig bepaald worden. Als privépersoon zal de efficiëntie ervan zich voornamelijk uiten op het gebied van energieverbruik. Wanneer de warmte mooi binnen de woning blijft, zal er weinig energie verbruikt worden doordat er niet extra verwarmd hoeft te worden. Een gratis offerte geeft een inzicht in de mogelijke besparingen.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten