Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Wat is dubbel glas?

We stellen vandaag de dag vast dat er op de markt verschillende soorten glas zijn terug te vinden. De tijd dat je alleen maar kon kiezen voor enkele beglazing ligt dan ook reeds enige tijd in het verleden. Het meest gekozen alternatief voor gewoon enkel glas is dubbel glas. In dit geval kan je als eigenaar van een woning rekenen op een dubbele glasdikte met daar tussenin een isolerende ruimte. Dit zorgt er voor dat je zonder grote veranderingen aan bijvoorbeeld de kozijnen toch kan genieten van aanzienlijk beter isolerend glas. Daarnaast hoeft ook het prijskaartje van dubbel glas helemaal niet tegen te vallen en is de terugverdientijd verrassend kort.

Ramen

Hoe werkt dubbel glas precies?

De meeste mensen die nog over enkel glas in hun huis beschikken en deze willen laten vervangen kiezen voor dubbel glas. De reden hiervoor is niet ver te zoeken. Dubbel glas beschikt zoals de naam reeds laat vermoeden over een dubbele dikte. Dit zorgt er voor dat warmte niet zomaar een weg naar buiten kan vinden. In het geval van dubbel glas wordt gebruik gemaakt van twee glasplaten die op zeer geringe afstand van elkaar luchtdicht worden verbonden. Dit zorgt er voor dat niet alleen het glas de warmte tegen zal houden, maar ook de isolerende ruimte die tussen de glasplaten in is gelegen zal daar zijn steentje in bijdragen.

Welk dubbel glas kopen?

Veel mensen denken dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende soorten dubbel glas die op de markt terug te vinden zijn. Dubbel glas is immers toch gewoon dubbel glas… of niet? We begrijpen dat mensen dit vaak denken, maar toch moet er rekening mee gehouden worden dat er onderling tussen de verschillende soorten dubbel glas wel degelijk een verschil kan bestaan. Het is in deze situatie in het bijzonder belangrijk om rekening te houden met de zogenaamde U-waarde van het glas. Hoe hoger deze waarde ligt, des te meer warmteverlies er kan optreden en des te beperkter het rendement wordt. Kiezen voor dubbel glas met een hoge U-waarde is dan ook altijd het interessantst.

 

Offertes van glaszetters ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters