Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Wat kost gevelisolatie?

Bij gevelisolatie verschillen de prijzen behoorlijk aangezien deze sterk afhankelijk zijn van het soort muur. Spouwmuren zijn relatief goedkoop te isoleren, de kosten hiervoor beginnen rond de €15 euro per vierkante meter. Voor een enkele buiten- of binnenmuur is meer werk vereist omdat er simpelweg geen ruimte is waar isolatiemateriaal in gespoten kan worden. De prijzen kunnen dan oplopen tot €100 euro voor het isoleren van een binnengevel of zelfs €145 euro per m2 voor het isoleren van een buitengevel. Bij binnengevelisolatie wordt er een complete voorzetwand aan de binnenzijde van de woning bevestigd zodat de isolatie goed blijft zitten. Bij buitengevelisolatie wordt het isolatiemateriaal aan de buitenzijde bevestigd. Aangezien het uiterlijk van de woning hierdoor verandert, is soms een omgevingsvergunning noodzakelijk.

Wat levert isolatie van de gevel mij op?

Het exacte rendement voor gevelisolatie verschilt per woning en is helaas niet in specifieke bedragen uit te drukken. Wel kunnen enkele richtprijzen worden gegeven.

Wat is de terugverdientijd voor gevelisolatie?

Voor het gemak gaan we even uit van een muuroppervlak van 45 vierkante meter. Het isoleren van een spouwmuur kost hiervoor circa €900 euro waarbij de besparing per jaar rond de €250 euro zal liggen. De terugverdientijd is dan ook circa 4 jaar.

Bij isolatie van de binnengevel komen de kosten op circa €4500 euro waarbij de besparing per jaar circa €300 is en je dus 15 jaar doet over het terugverdienen. Isolatie van de buitengevel is fors duurder en kost circa €6500 euro voor 45 vierkante meter De jaarlijkse gasbesparing is hierbij wel het hoogste: zo’n €450 euro. De terugverdientijd is hierdoor net wat hoger dan 15 jaar. Al met al ben je met een spouwmuur dus het goedkoopste klaar, voor het isoleren van een enkele muur wordt het bedrag het hoogste.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten