Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Wat kost kruipruimte isolatie?

Kruipruimte isolatie is bij uitstek de meest geschikte manier om je huis zoveel mogelijk vrij te maken van vocht en schimmel. Dit is bevorderlijk voor zowel het behoud van je huis als voor de gezondheid van de bewoners. De kosten voor de isolatie van de kruipruimte isolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren en kunnen daarom niet in één richtprijs worden gevat. Zo is bijvoorbeeld het gewenste soort isolatiemateriaal van belang, het type woning, de mate van vocht in het huis, de bereikbaarheid van de kruipruimte maar uiteraard ook de grootte van de kruipruimte en of er eventueel al een deel geïsoleerd is. Om toch een richtbedrag te noemen kun je uitgaan van een bedrag tussen de €15 euro en €25 euro per vierkante meter te isoleren oppervlak.

Waarom de kruipruimte isoleren?

De meeste woningen hebben een kruipruimte onder het huis die onder de gehele begane grond van het huis loopt. Hier lopen de waterleidingen en aansluitingen voor elektra doorheen. De toegang tot de kruipruimte is meestal bij de voordeur te vinden. De kruipruimte is altijd onverwarmd en trekt daarom vocht aan. Bovendien kan het soms voorkomen dat het grondwaterpeil te hoog is of het water onvoldoende weg kan. Dit kan in veel gevallen schimmel veroorzaken. De leidingen die via de kruipruimte richting de begane grond lopen, dienen goed afgedicht te zijn om ervoor te zorgen dat koude en vochtige lucht niet binnen kan komen. Zijn deze niet goed afgedicht dan is het raadzaam om de kruipruimte te isoleren. Ook kan het soms zijn dat de vloer erg koud aanvoelt doordat veel warmte wordt afgegeven aan de grond. Dit is uiteraard zonde van de stookkosten en kan voorkomen worden door de kruipruimte goed te isoleren.

Wat is de terugverdientijd van isolatie in de kruipruimte?

Het is lastig om precies aan te geven hoe lang je er over doet om de investering voor isolatie in de kruipruimte terug te verdienen, maar over het algemeen kun je uitgaan van een periode van drie tot zes jaar.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten