Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Wat kost spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is de meest effectieve manier om je huis te isoleren en daarmee op je energierekening te besparen. De hoogte van de besparing is afhankelijk van het isolatiemateriaal, de dikte van het isolatiemateriaal en uiteraard van de binnentemperatuur. Spouwmuurisolatie is tevens de voordeligste manier van isoleren. Je verdient de investering binnen gemiddeld vier jaar terug door te besparen op de stookkosten. Gemiddeld bedragen de kosten voor spouwmuurisolatie rond de €20 euro per vierkante meter buitenmuur.

Hoe weet ik of mijn huis in aanmerking komt voor spouwmuurisolatie?

Woningen gebouwd vóór 1920 hebben geen spouwmuur en komen derhalve dan ook niet in aanmerking voor spouwmuurisolatie. De meeste woningen gebouwd na 1976 hebben reeds spouwmuurisolatie. Een spouwmuur is een buitenmuur bestaande uit twee stenen muren met daartussen een ruimte (de spouw genaamd) met een dikte van 4 tot ongeveer 6 cm. Door middel van het boren van gaten in de buitenmuren, wordt het isolatiemateriaal, zoals piepschuimbolletjes of glaswolvlokken in de spouw gespoten. Let wel op dat een spouwmuur alleen geschikt is voor spouwmuurisolatie onder bepaalde voorwaarden. Hierin kan een gespecialiseerd isolatiebedrijf jou exact adviseren.

Het gaat dus enkel om de woningen die tussen 1920 en 1976 gebouwd zijn plus de woningen waar om wat voor reden dan ook de spouwmuurisolatie van vervangen moet worden.

Wat is de terugverdientijd voor spouwisolatie?

Zoals eerder aangegeven is de terugverdientijd voor isolatie van de spouwmuur circa 4 jaar. De investering bedraagt zo een €20 euro per vierkante meter muuroppervlak, het rendement is ongeveer €5 euro per vierkante meter muuroppervlak per jaar. De terugverdientijd is dus heel redelijk te noemen en daardoor is het isoleren van de spouwmuur een van de meest voordelige en rendabele opties om te isoleren. Zeker als aan een woning weinig tot geen aandacht is geschonken op het gebied van isolatie, is isolatie van de spouwmuur een uitkomst. Bekijk jouw mogelijkheden en kom daarom vandaag nog gratis en vrijblijvend in contact met erkende isolatiebedrijven door offertes op te vragen.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten