Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Bouwfolie

Bij het isoleren van je woning doe je er goed aan bouwfolie te gebruiken. De afgelopen jaren zien we in Nederland een groei in het aantal huishoudens dat isolatie toepast. Deze huishoudens genieten van de voordelen die woningisolatie met zich mee brengt, denk aan lagere energiekosten én het verhogen van de waarde van de woning.

Wat is bouwfolie precies?

Bouwfolie is een folie, zoals de naam het al zegt, dat gebruikt wordt om vochtproblemen te voorkomen. Deze folie wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, waaronder woningisolatie. Alvorens het huis geïsoleerd wordt, brengt de bouwvakker een bouwfolie aan tussen de wanden, vloeren of daken aan. Op deze manier zijn ook vochtproblemen verleden tijd.

Met name bij vloerisolatie komt de bouwfolie goed van pas. In de kruipruimte kan het namelijk erg vochtig zijn. Dit vocht wil je graag buiten de deur houden. Ten eerst omdat het de constructie van je woning aantast én ten tweede omdat het een hoge luchtvochtigheid niet goed is voor de gezondheid van jou en de medebewoners. Een derde voordeel is dat het voor de verwarming een stuk moeilijker is om een ruimte met een hoge luchtvochtigheid te verwarmen.

Waarom bouwfolie?

Met het isoleren van de woning is het huis perfect bestemd tegen koude en warme windstromen van buitenaf. Op deze manier hoeft de verwarming minder hard te werken en wordt het huis aangenaam verwarmt. Echter zijn niet alle isolatiematerialen waterafstotend, wat nare gevolgen kan hebben.

Wanneer vocht vrij spel heeft, kan het in de constructie van je woning gaan zitten. Op deze manier tast het de constructie aan en daarbij verhoogt het de kans op schimmels. Dit is natuurlijk het laatste wat je wilt hebben, want het vermindert de waarde van je huis.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten