Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Wat is een kruipruimte?

Zoals de naam reeds laat vermoeden is een kruipruimte een beperkte ruimte die zich onder de vloer bevindt. Eigenlijk vormt deze ruimte het compartiment tussen de topvloer van een woning en de fundering. Ongewenstheden die bijvoorbeeld vanuit de fundering een weg naar boven hebben gevonden kunnen op deze manier niet meteen de woning beïnvloeden. Dit wil niet zeggen dat met name vocht geen impact kan hebben op het leefklimaat in huis. Net omwille van die reden en omdat er ook via de vloer warmteverlies kan optreden kiezen mensen er voor om een eventueel aanwezige kruipruimte te laten isoleren.

Toegang tot de kruipruimte

Op het eerste zicht lijkt het misschien vaak onmogelijk om toegang te krijgen tot de kruipruimte, maar toch is dit wel degelijk het geval. Eén van de meest voorkomende plaatsen om toegang te krijgen tot de aanwezige kruipruimte bevindt zich achter de voordeur of in een mogelijke opbergruimte onder de trap. In principe zal je zelden of nooit toegang moeten hebben tot de kruipruimte, alleen wanneer er een probleem optreedt met de leidingen is dat het geval. Let op, de mate waarin kruipruimte isolatie geplaatst kan worden is sterk afhankelijk van de soort isolatie die je wenst toe te passen. Hier moet je dan ook altijd rekening mee houden.

Huisvesting van de leidingen in huis

De kruipruimte heeft echter niet alleen een beschermende, maar ook een praktische functie. In een huis zijn er vandaag de dag bijzonder veel leidingen terug te vinden. Denk hierbij niet alleen aan gasleidingen, maar ook aan water- en elektriciteitsleidingen en wat te denken van de noodzakelijke afvoerleidingen in huis? Al deze verschillende leidingen worden in de kruipruimte geplaatst. Dit zorgt er voor dat ze geen (visuele) belemmering vormen in huis en daarnaast wordt mogelijke beschadiging aan de leidingen voorkomen. Duikt er op een dag toch een probleem op met één van de leidingen? Dan zijn deze ten allen tijde goed bereikbaar.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten